تتر چیست؟

تتر یک ارز دیجیتال با قیمت ثابت (استیبل کوین) است که به دلار آمریکا وابستگی قیمتی دارد و با نماد USDT شناخته می‌شود. در نتیجه، قیمت تتر تنها با قیمت دلار نوسان می‌کند و با دلارهایی که بنیاد تتر ذخیره کرده است پشتیبانی می‌شود. ارز دیجیتال USDT توسط بنیاد تتر (Tether) خلق شده است که اصالت آن به شرکت هنگ کنگی IFinex برمی‌گردد. 

تتر به‌عنوان یک استیبل کوین در بازار ارزهای دیجیتال که به نوسانات شدید قیمتی معروف است، ثبات و پایداری خود را حفظ می‌کند و یک گزینه کم ریسک برای سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود. تتر خود را به‌عنوان مهم‌ترین و محبوب‌ترین ارز دیجیتال با قیمت ثابت در بین فعالان بازار ارزهای دیجیتال معرفی کرده است. همچنین تتر دارای بیش‌ترین ارز بازار در بین استیبل کوین‌های موجود در بازار است. از آنجا که تتر قیمت ثابتی دارد از این ارز دیجیتال به‌عنوان یک جفت‌ارز برای خریداری سایر رمزارزها استفاده می‌شود که این مسئله یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های آن است. 

برخلاف بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال که نوسانات قیمتی روزانه را تجربه می‌کنند، تتر با حفظ قیمت خود در سطح جهانی یک گزینه مناسب برای سرمایه‌گذارانی است که می‌خواهند بخشی از سرمایه خود را به دارایی فیات تبدیل کنند.

 

 

استیبل کوین چیست؟

استیبل کوین‌ (Stablecoin) یا ارز دیجیتال باثبات یک نوع ارز دیجیتال است که قیمت آن همواره ثابت است. استیبل کوین‌ها معمولاً پشتوانه‌هایی مانند دلار آمریکا، طلا یا دیگر ارزهای فیات دارند و به آنها وابستگی قیمتی دارند. این ارزهای دیجیتال از نوسانات معمول موجود در بازار ارزهای دیجیتال در امان هستند و پایداری بیشتری نسبت به دیگر ارزهای دیجیتال دارند. در حال حاضر، تتر USDT بزرگ‌ترین و مهم‌ترین استیبل کوین موجود در بازار ارزهای دیجیتال است. استیبل کوین‌ها در سال‌های اخیر توجهات زیادی را به خود جلب کرده‌اند و محبوبیت بالایی نزد فعالان بازار ارزهای دیجیتال پیدا کرده‌اند. یو اس دی کوین (USDC)، دای (DAI)، پکس گلد (PAX Gold) و تتر گلد (Tether Gold) نیز از دیگر استیبل کوین‌های معروف بازار هستند.

 

تتر چگونه کار می‌کند؟

ثبات قیمتی USDT به‌دلیل پشتوانه‌های ارزی آن و ذخیره دلاری است که خالقان این ارز برای حفظ ارزش این ارز دیجیتال در نظر گرفته‌اند. بنیاد تتر ادعا می‌کند که به‌اندازه کلیه تترهای عرضه شده که در گردش هستند دلار آمریکا یا دارایی‌های دیگر در اختیار دارد. به بیان دیگر، بنیاد تتر ادعا می‌کند که به ازای هر توکن تتر که در بازار در گردش است، یک دلار ذخیره کرده است که می‌تواند به‌صورت دلار نقدی یا معادل‌های دلار نقدی مانند اوراق قرضه کوتاه مدت یا سپرده‌های زمانی باشد. 

در وب‌سایت تتر، این بنیاد به‌صورت روزانه گزارشاتی در رابطه با مقدار ذخایری که این بنیاد به‌عنوان پشتوانه تتر در اختیار دارد منتشر می‌شود. در سالیان اخیر سوالات و ابهاماتی در رابطه با ذخایر تتر موجود وجود داشته است که همین مسئله موجب بازرسی کمیسیون معاملات کالایی آتی (CFTC)  ایالات متحده و دادستانی نیویورک از بنیاد تتر شد.

سرمایه‌گذاران می‌توانند از طرافی‌های مختلف تتر را خریداری کنند. وقتی شما اقدام به سرمایه‌گذاری ۱۰۰ دلاری روی تتر می‌کنید، تقریبا ۱۰۰ توکن تتر USDT در ازای سرمایه‌گذاری خود دریافت می‌کند. پس از آن شرکت تتر برای حفظ وابستگی قیمتی تتر و دلار (۱ دلار = ۱ تتر)، ۱۰۰ دلار به ذخایر خود می‌افزاید و به‌ همین ترتیب این‌گونه است که قیمت این ارز ثابت می‌ماند. 

استیبل کوین USDT با استفاده از مکانیزم توکن‌سازی (Tokenization) کار می‌کند. توکنیزیشن شامل تبدیل دارایی‌های نظیر ارزهای فیات به توکن‌های دیجیتالی است که می‌توانند در یک بلاک چین معامله شوند. توکن‌های تولید شده برای کاربرانی صادر می‌شود که می‌توانند در صرافی‌های مختلف ارزهای دیجیتال، از آن‌ها برای تراکنش استفاده کنند.

ارزش USDT از طریق ترکیبی از نیروهای بازار و ذخایر دلاری Tether Limited حفظ می‌شود. هنگامی که تقاضا برای USDT افزایش می‌یابد، قیمت USDT می‌تواند به بالای ۱ دلار افزایش یابد و با کاهش تقاضا قیمت آن اندکی کمتر از ۱ دلار شود. تتر لیمیتد همچنین می‌تواند از ذخایر دلاری خود برای بازخرید توکن‌های USDT در گردش استفاده کند که نتیجه‌ی آن کاهش عرضه و افزایش قیمت است.

 

آموزش کامل خرید و فروش تتر در ایران

خرید و فروش تتر برخلاف تصور برخی از افراد که به‌تازگی با ارزهای دیجیتال آشنا شده‌اند، بسیار آسان بوده و نیاز به داشتن پول زیاد ندارد. تنها با انجام چند کار ساده که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم، می‌تواند در مدت زمانی بسیار کوتاه و به‌راحتی ارز USDT بخرید. مراحل خرید تتر ویژه کاربران ایرانی عبارت است از:

  • ثبت‌نام در یک صرافی ارز دیجیتال معتبر مانند آریا اکسچنج
  • واریز ریال به کیف پول از طریق درگاه‌های پرداخت اینترنتی
  • تبدیل ریال به تتر در بازار آریا اکسچنج

مراحل فروش تتر نیز ساده بوده و به ترتیب زیر است:

  • تبدیل تتر به تومان در بازار آریا اکسچنج
  • برداشت ریال به کارت بانکی ثبت‌شده در آریا اکسچنج

 

چگونه قیمت تتر ثابت باقی می‌ماند؟

ثابت ماندن قیمت تتر به‌دلیل راهکاری است که بنیاد تتر برای این منظور در نظر گرفته است. راه‌حل تتر این است که به ازای هر یک تتر یک دلار آمریکا یا دارایی معادل آن وارد ذخیره این بنیاد می‌شود و به این ترتیب قیمت دلاری این ارز همواره ثابت می‌ماند. به طور کلی، قیمت ثابت تتر از طریق فرآیند صدور و بازخرید حفظ می‌شود که تضمین می‌کند همیشه نسبت یک‌به‌یک بین توکن‌های تتر و دلارهای ذخیره شده در سپرده این مؤسسه وجود دارد.

 

عوامل تأثیرگذار بر قیمت تتر

در سطح جهانی، تمامی عوامل تاثیرگذار بر دلار جهانی می‌توانند روی قیمت تتر نیز تأثیرگذار باشند. از طرف دیگر، تقاضای بازار، تعداد USDT‌های در گردش و احساسات بازار نیز می‌توانند تأثیراتی هرچند اندک روی قیمت تتر در بازار داشته باشند. در هر صورت، در هر دوره زمانی مختلف باید به‌صورت جداگانه این عوامل را بررسی کرده و با توجه به این عوامل تصمیم مناسب برای سرمایه‌گذاری روی تتر را اتخاذ کرد. به‌طور کلی موارد زیر می‌توانند روی قیمت تتر تأثیرگذار باشند:

  • تغییرات عرضه و تقاضا برای تتر
  • اخبار منفی یا مثبت مربوط به دلار و به‌طور کلی ارزهای دیجیتال
  • وضعیت کلی اقتصاد در سراسر جهان
  • سیاست‌های پولی کشورهای تأثیرگذار بر اقتصاد جهان مانند آمریکا
  • تغییر مقررات مرتبط با ارزهای دیجیتال

 

تاریخچه تتر و معرفی بنیان‌گذاران

تتر در سال ۲۰۱۴ توسط ریو کالینز (Reeve Collins)، کریگ سلارز (Craig Sellars) و براک پیرس (Brock Pierce) خلق شد. اولین تلاش این سه نفر برای ایجاد یک استیبل کوین با نام ریل کوین (Realcoin) بود که موفقیت چندانی رد پی نداشت و بعدها این استیبل کوین به تتر تغییر نام یافت. یک سال بعد و در سال ۲۰۱۵، تتر توسط خریدارانی از کشور هنگ کنگ که مالک صرافی ارز دیجیتال بیت فینکس (Bitfinex) نیز بودند خریداری شد و تتر مالکین جدید به خود دید و از ژانویه ۲۰۱۵ در این صرافی قابل‌معامله شد. پس از آن و با راهیابی به اکوسیستم بیت فینکس، محبوبیت این استیبل کوین بالا و بالاتر رفت. همچنین باید به این نکته نیز اشاره کنیم که پیش از سال ۲۰۱۴ و به‌طور دقیق تر در سال ۲۰۱۲ جی آر ویلت (J.R. Willett) سعی کرده بود تا ارزهای دیجیتال جدیدی با پروتکل بیت کوین خلق کند و ایده را با چندین نفر به اشتراک گذاشت.

یکی از آن افراد بعدها به یکی از بنیان‌گذاران تتر تبدیل شد. داستان از این قرار بود که در سال ۲۰۱۲، جی آر ویلت مقاله‌ای منتشر کرد و در آن احتمال ایجاد یک رمزارز بر بستر بلاک چین بیت کوین را بررسی کرد. او ایدهٔ ایجاد رمزارز جدیدی به‌نام مسترکوین (Mastercoin) را مطرح کرد و برای این کار بنیادی به‌نام بنیاد مسترکوین را به وجود آورد. بعدها نام این بنیاد به اومنی (Omni) تغییر کرد. اومنی در واقع ایده‌ای بود که امکان استفاده از راهکارهای لایهٔ دوم در بلاک چین بیت کوین را مطرح می‌کرد. اومنی بعدها به زیرساخت فناورانه‌ای برای ایجاد رمزارزی شد که حالا آن را با نام تتر و نماد USDT می‌شناسیم. پیرس، سلار و کالینز از این راهکار ویلت استفاده کرده و استیبل کوین ریل کوین را به‌وجود آوردند که بعدتر به تتر تغییر نام پیدا کرد.

همزمان با رشد تتر در بازار و پس از ورود تتر به بلاک چین‌های مختلف، شرکای بانکی تایوانی این استیبل کوین نگرانی‌هایی در رابطه با احراز هویت (KYC) و دیگر بررسی‌هایی که لازم است روی این توکن صورت بگیرد ابراز کردند و نهایتاً در سال ۲۰۱۷ شراکت خود با تتر را تمام کردند. پس از این اتفاق، تتر تلاش برای پیدا کردن یک شریک بانکی دیگر را آغاز کرد و در نهایت با شرکای بانکی از کشورهای پورتوریکو و باهاماس به توافق رسید. در همین حین، بازار ارزهای دیجیتال نیز یک روند گاوی را پشت سر می‌گذاشت و همین مسئله موجب افزایش تقاضا و ارزش بازار ترت و در نتیجه افزایش قابل‌توجه محبوبیت تتر شد.

 

تتر در ابتدا خلق شده بود تا از شبکه بیت کوین استفاده کند اما رفته‌رفته خود را روی بسیاری از بلاک چین‌های مطرح در فضای ارزهای دیجیتال گسترش داد. شرکت تتر در کشور بریتیش ویرجین آیلندز (British Virgin Islands) ثبت شده است و مالکین آن به‌طور مشترک همچنان مالک بیت فاینکس نیز هستند.

 

هدف از ساخت تتر چیست؟

اهداف متعددی برای ساخت تتر وجود داشت که می‌توان هر کدام را جداگانه بررسی کرد. اولین هدف از ساخت تتر را می‌توان به سرمایه‌گذاری روی یک دارایی که می‌تواند سرمایه را پایدار و باثبات نگه دارد نسبت داد. افراد می‌توانند با خرید ارز تتر به‌عنوان یک گزینه کم‌ریسک، ریسک از دست دادن دارایی خود را به کم‌ترین حالت برسانند و ارزش پول خود را حفظ کنند. فرض کنید که بازار ارزهای دیجیتال یک دوره خرسی شدید را پشت‌سر می‌گذارد و فضای کلی بازار منفی است؛ با انتقال دارایی‌های خود به تتر می‌توانید از کاهش ارزش دارایی خود جلوگیری کنید و سپس در زمان مناسب با استفاده از تترهای که خریداری کردید دوباره اقدام به سرمایه‌گذاری روی ارزهای دیجیتال مورد نظر خود کنید. دیگر هدف ساخت تتر تبدیل دارایی به یک دارایی دیجیتال معادل با ارزهای فیات است. هدف دیگر از خلق تتر استفاده از این ارز به‌عنوان یک جفت ارز برای خریداری دیگر ارزهای دیجیتال است. از آنجا که قیمت تتر همیشه ثابت و برابر با یک دلار آمریکاست می‌تواند برای این کار استفاده شود و در حال حاضر یکی از بیش‌ترین استفاده‌های تتر برای انجام این کار است.

 

کاربردهای ارز تتر

تتر کاربردهای زیادی دارد که در اینجا می‌توان به برخی از آنها اشاره کرد. برای مثال می‌توانید از تتر به‌عنوان یک جفت ارز برای خرید سایر ارزهای دیجیتال استفاده کنید. کاربرد دیگر تتر حفظ پایداری، ثبات و ارزش دارایی شماست. تتر به‌دلیل ماهیت قیمتی باثبات خود یک گزینه مناسب برای حفظ ارزش دارایی دیجیتال شماست. شما می‌توانید با خریداری تتر ریسک از دست دادن ناگهانی و کاهش ارزش دارایی خود را به حداقل برسانید. به‌طور کلی کاربردهای تتر در بازار ارزهای دیجیتال طبق موارد زیر دسته‌بندی می‌شود:

-ترید کردن

تتر یکی از رایج‌ترین جفت‌ارزها برای معامله رمزارزها در بسیاری از صرافی‌های ارز دیجیتال است. 

-کاهش ریسک

قیمت USDT نسبت به سایر رمز ارزهای، ثبات بسیار بالایی دارد و می‌توان با استفاده از تتر از نوسانات شدید قیمتی در بازار ارزهای دیجیتال در امان بود.

-ابزار پرداخت

برخی از کسب و کارها و فروشندگان آنلاین در سرتاسر دنیا، تتر را به‌عنوان یک ابزار پرداخت برای محصولات و خدمات خود می‌پذیرند. چراکه انتقال آن بسیار سریع و آسان است و قیمت آن نوسان ندارد.

-انتقال بین‌المللی پول

انتقالِ فرامرزی Tether سریع‌تر، آسان‌تر و کم‌هزینه‌تر از سایر روش‌ها است و پیچیدگی‌های سایر روش‌ها مانند ثبت‌نام، احراز هویت و مسائل مربوط به قانون‌گذاری را ندارد.

 

پشتوانه تتر چیست؟

پشتوانه اصلی تتر USDT دلار ایالات متحده آمریکاست. بدین صورت که به ازای هر تتر موجود در بازار، طبق ادعای بنیاد تتر یک دلار آمریکا یا دارایی‌ معادل آن ذخیره می‌شود. به ادعای تتر لیمیتد، دارایی‌های واقعی مانند ارزهای فیات، معادل‌های نقدی، اوراق بهادار و سایر دارایی‌ها و مطالبات از وام‌های تتر که در حساب‌هایی تحت مالکیت و مدیریت تتر لیمیتد ذخیره می‌شوند، توکن‌های تتر را پشتیبانی می‌کنند. با این حال ماهیت دقیق این ذخایر و نحوه‌ی مدیریت آن مورد بحث است. برخی منتقدان در مورد شفافیت و پاسخگویی کامل تتر لیمیتد نگرانی‌هایی را مطرح کرده‌اند و معتقد هستند که ذخایر تتر به‌طور کامل پشتیبانی نمی‌شود. از سپتامبر ۲۰۲۱، تتر لیمیتد ادعا می‌کند که هر توکن تتر با بیش از ۷۵ درصد وجه نقد و معادل‌های نقدی، دارایی‌هایی مانند وام‌های تضمین شده، اوراق قرضه شرکتی و فلزات گران‌بها پشتیبانی می‌شود.

 

ویژگی‌های ارز دیجیتال تتر

اولین چیزی که موجب خاص بودن تتر می‌شود ثبات قیمتی و همه‌گیری آن است. تتر به‌عنوان یک استیبل کوین از نوسانات قیمتی موجود در بازار ارزهای دیجیتال در امان است. تتر که بزرگ‌ترین و مهم‌ترین استیبل کوین از لحاظ ارزش بازار است، در بین سرمایه‌گذاران در سراسر دنیا بسیار فراگیر شده است. امروزه در بسیاری از کشورهای جهان از رمزارز تتر برای حفظ ارزش دارایی استفاده می‌شود. همچنین با تتر می‌توان به آسانی و به‌سرعت پرداخت‌های بین‌المللی انجام داد که این مسئله یکی دیگر از عوامل منحصر به فرد بودن تتر در بین ارزهای دیجیتال و همچنین در دسته‌بندی استیبل کوین‌هاست.

بدیهی است که اصلی‌ترین ویژگی تتر به‌عنوان یک استیبل کوین، پایدار بودن قیمت آن است. علاوه بر این، USDT ویژگی‌های دیگری هم دارد:

  • ابزارِ حفظ ارزش: قیمت تتر همواره در محدودهٔ یک دلار ثابت است و می‌تواند به‌عنوان ابزاری برای حفظ ارزش استفاده شود.
  • محبوب‌ترین جفت‌ارز: شما می‌توانید در صرافی‌های ارز دیجیتال، کوین‌های مختلف را با جفت‌ارز تتری خرید و فروش کنید.
  • نقدینگی بالا: حجم مبادلات تتر در بازارهای رمزارزی بسیار بالاست. جالب است بدانید که حجم مبادلات Tether حتی از بیت کوین هم بالاتر است.
  • پشتیبانی‌‌شده در بلاک چین‌های مختلف: توکن USDT در چندین بلاک چین محبوب و پراستفاده پیاده‌سازی شده است و کاربران تمام این بلاک چین‌ها می‌توانند از توکن تتر استفاده کنند.

 

تتر چگونه قیمت‌گذاری می‌شود؟

قیمت تتر همواره برابر با یک دلار آمریکاست و تغییرات قیمتی آن معطوف به تغییرات دلار جهانی است. البته این احتمال وجود دارد که گاهی قیمت تتر اندکی با قیمت دلار جهانی تفاوت داشته باشد اما از آنجا که معمولاً این اختلاف بسیار ناچیز است تاثیر چندانی روی قیمت USDT ندارد. 

قیمت ریالی تتر نیز تقریباً برابر با قیمت دلار آمریکا در بازار آزاد است. از آنجا که دلار در ایران ثبات قیمتی مناسبی ندارد، قیمت ریالی تتر همواره در حال تغییر و نوسان است. لازم به ذکر است که نزدیکی قیمت ریالی تتر با قیمت دلار در بازار آزاد به مانند نزدیکی قیمت تتر و دلار جهانی نیست و این نکته‌ای است که سرمایه‌گذاران در داخل ایران باید توجه ویژه‌ای به آن داشته باشند.

 

آشنایی با مزایا و معایب تتر

استیبل کوین تتر USDT که با ارزش دلار آمریکا مرتبط است، مزایای مختلفی دارد که موجب محبوبیت آن بین کاربران شده است. چند مورد از مزایای USDT عبارت‌اند از:

-ارزش پایدار

تتر برای حفظ ارزش پایدار در برابر دلار آمریکا طراحی شده و می‌تواند برای سرمایه‌گذارانی که می‌خواهند از نوسانات بازار ارزهای دیجیتال اجتناب کنند، مناسب باشد.

 

-تراکنش‌های سریع

تراکنش‌های Tether به سرعت پردازش می‌شوند و زمان تأیید معمولاً تنها چند دقیقه طول می‌کشد.

 

-کارمزد تراکنش‌های پایین

به دلیل کارمزد تراکنش پایین، تتر گزینه‌ای مقرون‌به‌صرفه برای ارسال پول در سطح بین‌المللی است.

 

-در دسترس بودن

تتر به طور گسترده در صرافی‌های ارز دیجیتال از جمله صرافی آنلاین آریا اکسچنج پذیرفته شده و به راحتی در دسترس است.

 

-شفافیت

حساب‌های ذخایر دلاری تتر به‌طور منظم توسط شرکت‌های شخص ثالث مستقل حسابرسی می‌شود و شفافیت و اطمینان را برای کاربران فراهم می‌کند.

 

-نقدشوندگی

تتر یکی از نقدشونده‌ترین ارزهای دیجیتال است که به‌دلیل حجم معاملات بالایی که دارد، خرید و فروش آن آسان است. هر زمان که اراده کنید می‌توانید تتر خود را به ریال یا سایر ارزهای دیجیتال تبدیل کنید.

 

-جفت‌های معاملاتی

 از تتر به‌عنوان جفت معاملاتی نیز استفاده می‌شود، به این معنی که می‌توان از آن برای معامله با ارزهای دیجیتال دیگر مانند بیت کوین و اتریوم استفاده کرد. این ویژگی از مهم‌ترین دلایل افزایش محبوبیت و پذیرش تتر در بازار ارزهای دیجیتال است. اغلب صرافی‌ها هم‌زمان با لیست‌کردن یک توکن جدید، جفت تتری آن را نیز راه‌اندازی می‌کنند.

هرچند که USDT به‌دلیل ویژگی‌ها و مزایایی که دارد به محبوبیت بالایی بین فعالان بازار ارزهای دیجیتال رسیده، باید در نظر داشت این ارز دیجیتال معایبی هم دارد که می‌تواند موجب نگرانی شود. برخی از معایب تتر عبارت‌اند از:

 

-کنترل متمرکز

شرکت تتر لیمیتد کنترل عرضه و مدیریت ارز دیجیتال تتر را بر عهده دارد، در حالی که اغلب ارزهای دیجیتال به‌منظور دستیابی به مدیریت غیرمتمرکز ایجاد شده‌اند.

 

-عدم شفافیت

ابهاماتی در مورد ذخایر دلاری تتر وجود دارد که می‌تواند در مواقع بحران به کاهش ارزش تتر منجر شود.

 

-خطرات نظارتی

از آنجایی که تتر به گونه ای طراحی شده است که به دلار آمریکا متصل است، بعضاً مشمول مقررات مشابهی است که موسسات مالی سنتی دارند. این به‌طور بالقوه می‌تواند منجر به خطرات و عوارض نظارتی برای Tether و کاربران آن شود.

 

-ریسک طرف مقابل

تتر فقط به اندازه طرف مقابل خود یعنی شرکت تتر لیمیتد که ذخایر دلاری را نگه می‌دارد، قابل اعتماد است. اگر شرکت تتر لیمیتد با مشکلات مالی مواجه شود، ممکن است بر ارزش تتر تاثیر بگذارد.

 

-ریسک نوسان

تتر به‌عنوان یک استیبل کوین ارزش ثابتی دارد اما اگر تغییرات ناگهانی در بازار ارزهای دیجیتال رخ دهد، ممکن است ارزش تتر نیز در شرایط بحرانی تحت تاثیر قرار گیرد.

 

-دستکاری بازار

ادعاهایی مبنی بر دستکاری بازار ارزهای دیجیتال و افزایش مصنوعی قیمت بیت کوین (BTC) با استفاده از تتر وجود دارد.

 

بهترین جایگزین‌های تتر

برترین استیبل کوین‌های بازار USDT، دای DAI و USDC هستند که تفاوت اصلی بین آن‌ها مکانیسم مربوط به حفظ ثبات قیمت است. در حالی که USDT از مکانیسم «فیات وثیقه» برای حفظ ارزش ۱:۱ با دلار آمریکا استفاده می‌کند، سایر استیبل کوین‌ها مانند DAI و USDC از مکانیسم حفظ ثبات ارزش متفاوتی دارند. DAI از سیستمی مبتنی بر قراردادهای هوشمند برای وثیقه‌گذاری بیش از حد با ارزهای دیجیتال استفاده می‌کنند، به این معنی که مقدار بیشتری دارایی در قالب ارزهای دیجیتال نسبت به مقدار استیبل کوین‌های صادر شده، در ذخایر این استیبل کوین نگهداری می‌شوند. در ادامه به معرفی اجمالی دای و یو اس دی سی به‌عنوان جایگزین‌هایی مناسب برای تتر خواهیم پرداخت.

 

معرفی دای

دای اولین ارز دیجیتال باقیمت ثابت غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال است که پشتوانه کریپتویی دارد. دای یک توکن ERC-20 است که در تلاش است تا نسبت ۱:۱ خود با قیمت دلار آمریکا را حفظ کند و این کار را از طریق قفل‌کردن دارایی‌های ارز دیجیتال در قرارداهای هوشمند و روش وثیقه‌گذاری انجام می‌دهد. این روش بدین صورت است که افراد در ازای قفل‌کردن دارایی‌های ارز دیجیتال خود، برای مثال اتریوم، می‌توانند توکن‌های دای دریافت کنند. برخلاف دیگر استیبل کوین‌های بازار ارزهای دیجیتال که به صورت متمرکز اداره می‌شوند، دای به‌عنوان توکن بومی پروتکل میکر (Maker) عمل می‌کند؛ این پروتکل یک اکوسیستم خودکار غیرمتمرکز از قراردادهای هوشمند است که روی بلاک چین اتریوم اجرا می‌شوند. نقدینگی دای نسبتا بالاست اما از رقیب اصلی خود یعنی اتریوم نقدینگی کمتری دارد. همچنین به لحاظ کارمزد نیز دای از تتر کارمزد بالاتری دارد اما برتری ارز دای نسبت به تتر شفافیت بالاتر آن نسبت به ارز تتر است. دای می‌تواند در مواردی چون امورمالی غیرمتمرکز، حفظ ارزش پول و وام‌دهی نقش پررنگی در فضای ارزهای دیجیتال بازی کند. در جدول زیر مقایسه‌ای از دای و تتر را مشاهده می‌کنید.

پشتیبانی آنلاین
۷ روز هفته و ۲۴ ساعته، پاسخگوی تماس‌، ایمیل و یا تیکت‌های شما هستیم.
کسب درآمد
با معرفی دوستان خود، 20 درصد از کارمزد هر معامله‌ی آن‌ها را به‌عنوان پاداش دریافت می‌کنید.
تصفیه آنی
با آریا اکسچنج سریع‌ترین زمان و بیشترین سقف واریز و برداشت را تجربه می‌کنید.
ارتباط با ما
شیراز - عفیف آباد - کوچه20
ariaexchange.info@gmail.com
09058453028
  • با آریا اکسچنج
  • اتاق خبر
  • گزارش تخلف
  • تماس با آریا اکسچنج
  • درباره آریا اکسچنج
  • خدمات
  • پاسخ به پرسشها
  • شرایط استفاده
  • حریم خصوصی
  • گزارش باگ
  • راهنمای خرید
  • ثبت سفارش
  • نحوه معرفی
  • شیوه پرداخت