معرفی ارز ترون

ارز ترون TRX یکی از جذاب‌ترین رمزارزهای بازار ارزهای دیجیتال است. هدف این رمزارز ساخت یک دنیای اینترنتی غیرمتمرکز است. شبکه ترون مقیاس‌پذیری و توان اجرایی بالایی دارد و می‌تواند بیش از چند هزار تراکنش را تنها در یک ثانیه با کارمزدی بسیار کم پردازش کند. ارز ترون نخست بر روی شبکه اتریوم فعال بود و سپس به بلاکچین اختصاصی خود منتقل شد. فعالیت اصلی ترون در حوزه سرگرمی و توزیع محتوا است و برای تسهیل رابطه بین تولیدکننده و مصرف‌کننده محتوا و حذف واسط‌های بین آنها تلاش می‌کند. پروژه TRON ارز دیجیتال خود را با نام ترونیکس (Tronix یا TRX) عرضه کرد که معمولاً در میان ۱۰ ارز دیجیتال برتر جهان قرار دارد. برای مشاهده قیمت ترون به تومان می‌توانید از نمودار بالا کمک بگیرید.

 

 

ترون چیست؟

ترون (TRON) یک پلتفرم غیرمتمرکز بر پایه بلاکچین است که جاستین سان (Justin Sun) در سال ۲۰۱۴ آن را پایه‌گذاری کرد و از سال ۲۰۱۷ به بعد، بنیاد ترون (TRON Foundation) سرپرستی و نظارت بر آن را بر عهده گرفت. هدف اولیه ساخت ترون این بود که تولیدکنندگان محتوای دیجیتال بتوانند به کمک آن حق مالکیت محتوای خود را به صورت کامل در اختیار داشته باشند. در واقع هدف اصلی سازندگان ترون این بود که راهی ایجاد کنند تا مخاطبین یک محتوا بتوانند به صورت مستقیم و بدون واسط به تولیدکنندگان محتوا پاداش بدهند و آنها را به ساخت محتوای بهتر تشویق کنند. پلتفرم ترون از قراردادهای هوشمند، انواع مختلف سیستم‌های بلاکچینی، و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (dApps) به طور کامل پشتیبانی می‌کند.
ترون در ابتدا یک توکن ERC-20 مبتنی بر اتریوم بود که بعداً پروتکل خود را به یک بلاکچین اختصاصی انتقال داد. مدل تراکنش در پلتفرم ترون مشابه مدل بیت کوین (BTC) است که UTXO نام دارد. در این مدل، تراکنش‌ها در یک دفتر کل (لجر یا Ledger) عمومی انجام می‌شوند و کاربران می‌توانند سوابق فعالیت‌ها را در آنجا رصد کنند. در شبکه ترون هر کسی می‌تواند اپلیکیشن غیرمتمرکز خود را بسازد، محتوای خود را به مخاطبین ارائه کند و در ازای زحمت خود مقداری دارایی دیجیتال را به عنوان پاداش دریافت کند. مزیت اصلی ترون امکان تولید و به اشتراک گذاری محتوا به صورت آزادانه و بدون نگرانی از کارمزدهای تراکنش‌ها است. ارز دیجیتال ترون Tronix (ترونیکس یا به اختصار TRX) نام دارد که خرید فوری آن از طریق همین صفحه به راحتی امکان‌پذیر است.

 

تاریخچه ترون

جاستین سان در ماه مارس ۲۰۱۴ شبکه ترون را پایه‌گذاری و در سپتامبر ۲۰۱۷ آن را به صورت رسمی ایجاد کرد. در جولای ۲۰۱۷ بنیاد TRON در سنگاپور تأسیس شد تا مدیریت پروژه را در دست بگیرد. بنیاد ترون در سال ۲۰۱۷ پیش از آنکه چین توکن‌های دیجیتال را ممنوع اعلام کند توانست ۷۰ میلیون دلار سرمایه جذب کند. پس از راه‌اندازی چند پروژه، در ژوئن سال ۲۰۱۸ ترون پروتکل خود را از یک توکن ERC-20 مبتنی بر اتریوم به یک شبکه همتا به همتا (peer-to-peer) تغییر داد. بنیاد ترون در جولای ۲۰۱۸ اعلام کرد که سرویس اشتراک فایل همتا به همتای "بیت تورنت" را به طور کامل خریداری کرده است. بیت تورنت در فوریه ۲۰۱۹ فروش توکن خود را که مبتنی بر شبکه ترون بود آغاز کرد. جاستین سان اواخر سال ۲۰۲۱ از سمت مدیر عامل بنیاد ترون استعفا داد و پس از آن، بنیاد ترون به عنوان یک سازمان نامتمرکز خودگردان (DAO) به فعالیت خود ادامه داد.

 

چشم‌انداز پروژه ترون

ارز دیجیتال TRON با هدف ساخت یک اینترنت غیرمتمرکز راه‌اندازی شد تا توسعه‌دهندگان بتوانند با استفاده از آن اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز یا dApps خود را توسعه دهند. در واقع هدف از راه‌اندازی ترون این بود که به عنوان جایگزینی برای اتریوم به پلتفرم توسعه این اپلیکیشن‌ها تبدیل شود. به همین خاطر بود که سازندگان ترون با شعار «غیرمتمرکز کردن وب» پروژه خود را معرفی کردند و در تلاشند تا شرکت‌های واسط در فرآیند مصرف محتواهای رسانه‌ها را کنار بزنند.
پروتکل TRON یکی از بزرگترین سیستم‌های مبتنی بر بلاکچین در جهان است که توان عملیاتی، مقیاس‌پذیری و دسترسی بالایی را برای اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز اکوسیستم ترون فراهم می‌سازد. ترون از لحاظ ارزش بازار نیز تا کنون موفق ظاهر شده است و بر اساس آمار کوین مارکت کپ در ۱۶ آگوست سال ۲۰۲۳ در لیست ۱۰ ارز دیجیتال برتر از نظر ارزش بازار قرار گرفت. ترون در راستای اهداف خود در سال ۲۰۱۸ پروژه بیت تورنت (BitTorrent) را که در انتقال همتا به همتا (P2P) کاربرد دارد خریداری کرد.

 

تاریخچه قیمت ترون

قیمت ترون نیز مانند سایر ارزهای دیجیتال فراز و نشیب بسیاری داشته است اما در مجموع روند حرکتی این ارز دیجیتال رو به رشد است. از ارز ترون به خاطر کارمزد پایین برای انتقال ارز دیجیتال نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. شما می‌توانید قیمت لحظه ای ترون یا قیمت ترون امروز را در نمودار بالا مشاهده کنید. برای اینکه رشد قیمت ترون را در بازه‌های طولانی‌تر مشاهده کنید، تنها کافی است نمودار را روی بازه زمانی مورد نظر تنظیم کنید.

در هنگام عرضه اولیه (ICO) قیمت ترون ۰.۰۰۲ دلار بود. تا پیش از دسامبر ۲۰۱۷ قیمت ترون نسبتاً ثابت بود اما در ماه دسامبر به خاطر اخباری که از ارتباطات جاستین سان در چین منتشر شد، قیمت افزایش چشمگیری را تجربه کرد. بر اساس آمار کوین مارکت کپ، پایین‌ترین قیمت ترون تا کنون ۰.۰۰۱۰۹۱ دلار در سپتامبر ۲۰۱۷ بوده است. همچنین سقف تاریخی قیمت ترون در ژانویه ۲۰۱۸ اتفاق افتاد و قیمت ترون به ۰.۳۰۰۴ دلار رسید که موجب شد مارکت کپ ترون به بیش از ۱۳.۵ میلیارد دلار برسد. البته همانطور که انتظار می‌رفت قیمت ترون هم مثل سایر ارزهای دیجیتال در سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱ افت زیادی را تجربه کرد، اما بعد از شروع روند صعودی ۲۰۲۱ توانست به قیمت ۰.۱۵۷۳ برسد. در بازار نزولی اخیر ترون نسبت به سقف قیمتی ۲۰۲۱ خود افت کرد و به ۰.۰۷۸۴۱ رسید که در مقایسه با بسیاری از ارزهای دیجیتال، عملکرد خوبی محسوب می‌شود.

تاریخچه قیمت ارز ترون را می‌توان به این صورت خلاصه کرد:

  • ترون در سال ۲۰۱۷ با قیمت ۰.۰۰۱۹ دلار از طریق فرآیند ICO عرضه شد.

  • کمترین قیمت ترون در سال ۲۰۱۷ بود که به ۰.۰۰۱۰۹۱ دلار رسید.

  • بیشترین قیمت ترون در ژانویه ۲۰۱۸ بود که توانست به ۰.۳۰۰۴ دلار برسد.

  • ترون در بازار صعودی ۲۰۲۱ به ۰.۱۵۷۳ دلار رسید اما نتوانست سقف تاریخی خود را پس بگیرد.

  • در بازار نزولی سال ۲۰۲۳ ترون در مقایسه با بسیاری از ارزهای دیجیتال افت کمی را تجربه کرد.

 

از چه کیفی برای نگهداری ترون استفاده کنیم؟
برای نگهداری از هر رمز ارزی نیاز به کیف پول داریم. برای انتخاب یک کیف پول مناسب باید به اعتبار، تعداد کاربران و امنیت کیف پول توجه کنیم. معمولاً کیف پول‌های سرد و گرم (Cold and Hot Wallets) که از شبکه ترون پشتیبانی می‌کنندT امکان نگهداری توکن‌های TRC-20 را نیز فراهم می‌سازند. از مهم‌ترین کیف پول‌های معتبر برای نگهداری ارز دیجیتال ترون می‌توان به کیف پول ترون لینک، اتمیک والت و تراست والت اشاره کرد.

کیف پول
کیف پول ترون‌لینک (TronLink)

ترون لینک، کیف پول رسمی رمزارز ترون است. این کیف پول قابلیت نصب بر روی انواع سیستم‌عامل اندروید و آی او اس را دارد. از طرف دیگر می‌توان افزونه این کیف پول را بر روی مرورگر کروم، Edge و فایرفاکس نیز نصب کرد. بیش از ۹۰ درصد کاربران بلاکچین TRON دارایی‌های خود را روی کیف پول ترون لینک نگه می‌دارند یا از آن برای نقل و انتقال دارایی‌ها استفاده می‌کنند. کیف پول ترون لینک در اپ استورهای مشهور بیش از ۱۲ میلیون بار دانلود شده است و همین موضوع نشان‌دهنده محبوبیت آن در میان کاربران است.
کاربران می‌توانند توکن‌های نیتیو ترون (TRX) و توکن‌های قرارداد هوشمند را روی کیف پول ترون لینک نگه دارند. ترون لینک امکان نگهداری توکن‌های NFT مینت شده روی بلاکچین ترون را نیز فراهم می‌سازند. پروتکل‌های سواپ (Swap) به صورت پیشفرض در کیف پول ترون لینک تعبیه شده‌اند تا سرمایه‌گذاران بتوانند به راحتی ترون‌های کیف پول خود را سواپ کنند. علاوه بر این کاربران ترون لینک می‌توانند از طریق این کیف پول به مجموعه‌ای از اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز دسترسی داشته باشند. امکان دسترسی به پلتفرم‌های مالی غیرمتمرکز و اتصال کیف پول به آنها از طریق مرورگر غیرمتمرکز ترون لینک که در کیف پول‌های موبایل آن تعبیه شده است، وجود دارد.
کیف پول اتمیک والت (Atomic Wallet)

یکی دیگر از کیف پول‌های موجود در بازار، اتمیک والتاست. این کیف پول از اکثر رمزارزهای مهم دنیا مانند ترون و اتریوم پشتیبانی می‌کند. این کیف پول یکی از امن‌ترین کیف پول‌های موجود در بازار است. بر اساس آمار منتشر شده، بیش از ۴ میلیون سرمایه‌گذار حوزه ارز دیجیتال دارایی‌های خود را روی کیف پول اتمیک والت نگهداری می‌کنند. اتمیک والت چندین شبکه بلاکچین را در یک جا جمع کرده است و پلتفرمی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد که بتوانند دارایی‌های مختلف را در یک جا نگهداری کنند.
کیف پول اتمیک والت از شبکه‌های اتریوم (Ethereum)، نییِر (NEAR)، زیلیکا (Zilliqa)، شبکه ترون (TRON) و ده‌ها بلاکچین‌های دیگر پشتیبانی می‌کند. کاربران اتمیک والت می‌توانند از این کیف پول برای نگهداری و مبادله توکن‌ها، و انجام فعالیت‌هایی مثل استیکینگ روی این پلتفرم استفاده کنند. اتمیک والت از توکن اصلی شبکه ترون یعنی TRX و توکن‌های استاندارد TRC-20 پشتیبانی می‌کند.
کیف پول تراست والت (Trust Wallet)

تراست والت نیز از رمزارز ترون پشتیبانی می‌کند. این کیف پول محصول صرافی معتبر بایننس است.اعتبار بالای بایننس و امنیت بالا از مهم‌ترین ویژگی‌های کیف پول تراست والت است. کیف پول تراست والت یک کیف پول multi-chain است، به این معنا که چندین شبکه مختلف را در یک سیستم نگهداری دارایی ادغام کرده است. تراست والت علاوه بر شبکه ترون از شبکه‌هایی مثل بیت کوین و اتریوم نیز پشتیبانی می‌کند.
سرمایه‌گذاران ترون می‌توانند برای نگهداری ارز دیجیتال TRX خود روی تراست والت یک کیف پول مجزا بسازند یا شبکه ترون را به کیف پول چند زنجیره‌ای خود متصل کنند. تراست والت از توکن‌های TRC-20 و توکن‌های NFT مبتنی بر ترون نیز پشتیبانی می‌کند. علاوه بر این امکان دسترسی به اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (dApps) ترون از طریق مرورگر اپلیکیشن تراست والت نیز وجود دارد.
کیف پول سخت افزاری لجر (Ledger)

کیف پول‌های سخت افزاری محبوب لجر نیز از ترون پشتیبانی می‌کنند. لجر نانو اس (Nano S) و لجر نانو ایکس (Nano X) از جمله پرفروش‌ترین کیف پول‌های سخت افزاری هستند که امکان نگهداری و نقل و انتقال امن ترون را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. بسیاری از سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند دارایی‌های خود را روی کیف پول سخت افزاری نگه دارند. در صورت تمایل می‌توانید بعد از خرید ترون (TRX) از آریا اکسچنج به راحتی دارایی خودتان را به کیف پول سخت افزاری انتقال دهید.

 

معماری ترون

پروژه TRON از یک معماری سه لایه بهره می‌برد و به لایه‌های ذخیره سازی (Storage Layer)، لایه مرکزی (Core Layer) و لایه اپلیکیشن (Application Layer) تقسیم‌بندی می‌شود. هر یک از این لایه‌ها برای کارکردهای خاصی بهینه‌سازی شده‌اند. پروتکل ترون از مکانیزم پروتوباف گوگل (Google Protobuf) استفاده می‌کند که پشتیبانی از توسعه چند زبانه را به صورت پیشفرض در خود دارد.
ترون در سال ۲۰۲۰ با معرفی نسخه ۴.۰ خود (Tron 4.0) پروتکل حریم خصوصی TRONZ را معرفی کرد که از فناوری zk-SNARK بهره می‌برد. با کمک این فناوری، تأیید تراکنش‌ها به صورت غیرمتمرکز و بدون به اشتراک گذاشتن اطلاعات محرمانه با کمترین کارمزد انجام می‌شود. اجرای تراکنش‌های ترون در مقایسه با اتریوم تا ۶۰۰ برابر ارزان‌تر است.

 

لایه مرکزی (Core)

در این لایه ماژول‌های مختلفی مثل قراردادهای هوشمند، مدیریت حساب و مکانیزم اجماع قرار می‌گیرند. در لایه مرکزی یک ماشین مجازی مبتنی بر استک روی شبکه ترون پیاده‌سازی شده است که از دستورات بهینه‌شده در آن استفاده می‌شود. برای پشتیبانی بهتر از توسعه‌دهندگان اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز، زبان سالیدیتی (Solidity) برای نوشتن قراردادهای هوشمند انتخاب شده است و در آینده قرار است پشتیبانی از سایر زبان‌های پیشرفته نیز اضافه شود. مکانیزم اجماع ترون مبتنی بر اثبات سهام نمایندگی (DPoS) است.

 

لایه ذخیره‌سازی (Storage)

پروژه TRON یک پروتکل ذخیره‌سازی توزیع‌شده منحصر به فرد متشکل از ذخیره‌سازی بلاک (Block Storage) و ذخیره‌سازی استیت (State Storage) طراحی کرده است. در طراحی لایه ذخیره‌سازی از مفهوم دیتابیس گراف استفاده شده است تا نیاز به ذخیره‌سازی داده‌های متنوع در دنیای واقعی بهتر برآورده شود.

 

لایه اپلیکیشن (Application)

پروژه ترون به توسعه دهندگان این امکان را می‌دهد که انواع مختلفی از اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (dApp) و کیف پول‌های سفارشی را روی شبکه TRON توسعه دهند. قابلیت پیاده‌سازی و اجرای قراردادهای هوشمند در ترون موجب شده تا فرصت‌های بی‌شماری برای توسعه لایه اپلیکیشن آن شکل بگیرد.
پشتیبانی آنلاین
۷ روز هفته و ۲۴ ساعته، پاسخگوی تماس‌، ایمیل و یا تیکت‌های شما هستیم.
کسب درآمد
با معرفی دوستان خود، 20 درصد از کارمزد هر معامله‌ی آن‌ها را به‌عنوان پاداش دریافت می‌کنید.
تصفیه آنی
با آریا اکسچنج سریع‌ترین زمان و بیشترین سقف واریز و برداشت را تجربه می‌کنید.
ارتباط با ما
شیراز - عفیف آباد - کوچه20
ariaexchange.info@gmail.com
09058453028
  • با آریا اکسچنج
  • اتاق خبر
  • گزارش تخلف
  • تماس با آریا اکسچنج
  • درباره آریا اکسچنج
  • خدمات
  • پاسخ به پرسشها
  • شرایط استفاده
  • حریم خصوصی
  • گزارش باگ
  • راهنمای خرید
  • ثبت سفارش
  • نحوه معرفی
  • شیوه پرداخت