بیت کوین چیست؟

بیت کوین اولین ارز دیجیتال و شبکه مبتنی بر فناوری بلاکچین در جهان است. این ارز دیجیتال با نماد BTC در صرافی‌های رمزارز خرید و فروش می‌شود و در شبکه بلاکچینی بیت کوین کاربردهای متعددی دارد. مانند پول‌های فیات رایج در جهان (از جمله دلار آمریکا) بیت کوین نیز به‌عنوان یک دارایی، پشتوانه مشخصی ندارد. دلیل ارزشمند بودن بیت کوین، استقبال سرمایه‌گذاران و معامله‌گران از آن، طی سال‌های فعالیت این ارز دیجیتال است. جدای از این، شبکه بیت کوین فرصت‌های ویژه‌ای را هم برای افراد فراهم کرده است. برای نمونه، در شبکه بیت کوین می‌توانید تنها با داشتن یک کیف پول، هر مبلغی را که بخواهید، در قالب ارز BTC بدون کارمزد و محدویت‌های جغرافیایی، برای شخصی دیگر واریز کنید.

از طرفی، این جابه‌جایی ارزش یا تراکنش، باید توسط گروهی از افراد که کامپیوترهای قدرتمندی در اختیار دارند و توان پرزداشی سیستم‌های خود را به شبکه بیت کوین اختصاص داده‌اند، پردازش شود. این گروه با عنوان ماینر شناخته می‌شوند و طی فرایند استخراج در شبکه، بلاک‌های جدید را به بلاکچین بیت کوین اضافه کرده و تراکنش‌های کاربران را پردازش می‌کنند. در عوض به این گروه کارمزد تراکنش‌های پردازش‌شده و مبلغی مشخص به‌عنوان پاداش استخراج هر بلاک داده می‌شود. عوامل مختلفی می‌تواند به رشد یا کاهش قیمت بیت کوین منجر شود که تا اینجا به برخی از آنها اشاره شد. بیت کوین در سال‌های ابتدایی عرضه مانند امروز باارزش نبود و حتی در مقاطعی زیر ۱ دلار خرید و فروش می‌شود. با این حال، رفته‌رفته و با افزایش محبوبیت و کاربردهای این ارز دیجیتال، قیمت BTC در بازارهای جهانی نیز افزایش یافت؛ تا جایی که اکنون بیت کوین جزو باارزش‌ترین دارایی‌های جهان محسوب می‌شود. برای آشنایی بیشتر با بیت کوین، بهتر است بیت کوین را به‌عنوان یک ارز دیجیتال و یک شبکه بلاکچینی به‌صورت مجزا بررسی کنیم.

 

 

شبکه بلاکچین بیت کوین چیست؟

شبکه بیت کوین زیرساختی است که جابه‌جایی واحدهای BTC را برای کاربران تسهیل می‌کند. شبکه بیت کوین از فناوری بلاکچین استفاده می‌کند که اصلی‌ترین تفاوت آن با سیستم‌های مالی رایج، غیرمتمرکز بودن آن است. همان‌طور که گفته شد، تراکنش‌های بیت کوین توسط گروهی از افراد که کامپیوترهای قدرتمندی به نام ماینر در اختیار دارند، پردازش می‌شود. هر شخص در شبکه بیت کوین، با در اختیار داشتن ملزومات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری، می‌تواند اقدام به استخراج BTC کند. بنابراین، شبکه بیت کوین، توسط یک نهاد مرکزی یا شرکت اداره نمی‌شود؛ بلکه شبکه‌ای گسترده و توزیع‌شده از کامپیوترها هستند که بلاکچین بیت کوین را فعال نگه می‌دارند. در شبکه بیت کوین، هویت هر شخص برابر با آدرس کیف پول او است. این یعنی برای داشتن بیت کوین، انجام تراکنش یا حتی استخراج این ارز دیجیتال، هرگز نیاز به ارائه مدارک هویتی پیدا نخواهید کرد. در عوض، تنها باید یک کیف پول داشته باشید که رمز ویژه یا کلید خصوصی (عبارت بازیابی) آن تنها‌وتنها در اختیار خودتان باشد. با این رمز ویژه می‌توانید در آینده کیف پول و دارایی‌های خود را مدیریت کرده و در شبکه بیت کوین فعالیت کنید. در رابطه با مفهوم بلاک، می‌توان این توضیح ساده را ارائه کرد که هر بلاک مانند یک بسته متشکل از تعدادی تراکنش است. بلاک‌ها به هم پیوسته هستند و در صورتی که ظرفیت یک بلاک پر شود، باقی تراکنش‌های کاربران که در صف پردازش هستند، در بلاک بعدی جای خواهند گرفت.

 

تاریخچه بیت کوین

بیت کوین اولین ارز دیجیتال موفق تاریخ شناخته می‌شود و تلاش‌هایی که قبل از بیت کوین برای ساخت یک دارایی مجازی با این ویژگی‌ها انجام شده، عملاً ناموفق بوده است. پیدایش بیت کوین به سال ۲۰۰۸ میلادی باز می‌گردد. در این سال، شخص یا گروهی که تا امروز هویت آن مشخص نشده است، سندی را حاوی معرفی بیت کوین به‌عنوان یک «سیستم نقدی الکترونیکی همتابه‌همتا» منتشر کرد. کمی بعد و در سال ۲۰۰۹، فعالیت شبکه بیت کوین آغاز و بلاک‌های ابتدایی آن توسط خود ساتوشی ناکاموتو استخراج شد. در سال ۲۰۱۰، اولین صرافی‌های ارز دیجیتال بیت کوین کار خود را آغاز کردند. اولین خرید یا پرداخت با استفاده از بیت کوین نیز در سال ۲۰۱۰ رخ داد که بعدها با نام روز پیتزای بیت کوین معروف شد. تا پیش از این برای داشتن بیت کوین، یا باید BTC استخراج می‌کردید، یا از شخصی دیگر می‌خواستید تا مقداری بیت کوین به کیف پول شما واریز کنید. پس از شروع کار صرافی‌ها اما، این ارز دیجیتال در دسترس افراد بیشتری قرار گرفت و به محبوبیت آن اضافه شد. از دیگر اتفاقات مهم در تاریخ بیت کوین، می‌توان به ورود آن به بورس آمریکا اشاره کرد. اوایل سال ۲۰۲۴ اولین صندوق‌های بورسی (ETF) بیت کوین مجوز عرضه در بازار سرمایه ایالات متحده را دریافت کردند. به دنبال این اتفاق رکورد تاریخی قیمت بیت کوین شکسته شد و قیمت ۷۳٬۷۹۴ دلار به‌عنوان بالاترین قیمت تاریخ بیت کوین به ثبت رسید. گفتنی است برخی کارشناسان یا طرفداران ارزهای دیجیتال، برای آینده بیت کوین رکوردهای قیمتی بالاتری را پیش‌بینی می‌کنند.

 

ساتوشی ناکاموتو خالق بیت کوین کیست؟
همان‌طور که گفته شد، هویت ساتوشی ناکاموتو، خالق بیت کوین تا امروز ناشناس باقی مانده است.  برای مثال، هنوز کسی نمی‌داند یک نفر به تنهایی پشت راه‌اندازی بیت کوین بوده یا اینکه این کار به‌صورت گروهی انجام شده است. ساتوشی ناکاموتو نیز نام مستعار خالق بیت کوین است و به هویت مشخصی مرتبط نیست. او در چند سال ابتدایی فعالیت بیت کوین در انجمن‌های اینترنتی درباره پروژه خود صحبت می‌کرد، اما دوره فعالیت او بسیار کوتاه بود اکنون سال‌هاست که اثری از این شخص در فضای مجازی یا حقیقی دیده نمی‌شود. با توجه به اینکه ساتوشی ناکاموتو شخصاً اولین بلاک‌های شبکه بیت کوین را استخراج کرده است، گفته می‌شود در حال حاضر مقدار قابل‌توجهی BTC در کیف پول‌های خالق این ارز دیجیتال قرار دارد که سال‌هاست جابه‌جا نشده‌اند.

 

سیگنال بیت کوین چیست؟

برخی افراد برای کسب سود از بیت کوین و بازار ارزهای دیجیتال، به دنبال استفاده از تجربه معامله‌گران باسابقه هستند. در مقابل، افرادی هم هستند که حاضرند در ازای راهنمایی معامله‌گران دیگر برای خرید و فروش بیت کوین، یا اصطلاحاً، دادن سیگنال خرید و فروش بیت کوین، بخشی از سود معامله یا مبلغی مشخص را دریافت کنند. در بسیاری موارد نیز ممکن است این کار کاملاً رایگان انجام شود. به‌طور کلی، هر چقدر یک معامله‌گر باتجربه باشد، نمی‌توان به‌طور کامل برای دریافت سیگنال بیت کوین روی نظرات آن حساب کرد. بازار بیت کوین همواره ممکن است روندی غیرقابل پیش‌بینی را دنبال کند و باعث ضرر سرمایه‌گذاران، حتی باتجربه‌ترین افراد شود. پس در نظر داشته باشید که گرفتن سیگنال برای خرید یا فروش بیت کوین به‌تنهایی نمی‌تواند سود شما را تضمین کند.

 

کارمزد انتقال بیت کوین چقدر است؟

اگر از یک کیف پول شخصی مثل تراست ولت برای انتقال بیت کوین استفاده می‌کنید، کارمزد انتقال بیت کوین بسته به میزان شلوغی شبکه این ارز دیجیتال متغیر است. در صرافی‌های ارز دیجیتال اما، به‌دلیل هزینه‌های جانبی نگهداری از دارایی کاربران این عدد اغلب بیشتر از نرخ کارمزد انتقال بیت کوین در شبکه است. برای مشاهده کارمزد برداشت بیت کوین در آریا اکسچنج نیز می‌توانید به صفحه کارمزدها و هزینه خدمات مراجعه کنید.

یکی از راه‌های کاهش کارمزد انتقال بیت کوین نیز که خوب است با آن آشنا شوید، استفاده از شبکه لایتنینگ بیت کوین است. لایتنینگ مانند یک شبکه جانبی در کنار بلاکچین بیت کوین عمل می‌کند که در آن تراکنش‌های با هزینه کمتر و سرعت بالاتر پردازش می‌شوند. البته از نظر امنیت، شبکه اصلی بیت کوین گزینه مطمئن‌تری است.

 

دامیننس یا نرخ تسلط بیت کوین چیست؟
دامیننس بیت کوین یکی معیارهای مهم در تحلیل بازار ارزهای دیجیتال است. دامیننس یا همان نرخ سلطه بیت کوین، در واقع نشان می‌دهد که سهم بیت کوین از ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال چقدر است. برای مثال اگر مارکت کپ یا همان ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال ۲ تریلیون دلار، چه مقدار از این مبلغ به بیت کوین اختصاص دارد. نمودار زیر نرخ تسلط بیت کوین را نشان می‌دهد. همان‌طور که ملاحظه می‌کنید، دامیننس بیت کوین به مرور زمان و طی سال‌ها رفته‌رفته کاهش یافته است که نشان می‌دهد با بزرگترشدن بازار ارزهای دیجیتال و راه‌اندازی پروژه‌های جدید، سهم بیت کوین از ارزش کل این بازار کم شده است.
 
 
پشتیبانی آنلاین
۷ روز هفته و ۲۴ ساعته، پاسخگوی تماس‌، ایمیل و یا تیکت‌های شما هستیم.
کسب درآمد
با معرفی دوستان خود، 20 درصد از کارمزد هر معامله‌ی آن‌ها را به‌عنوان پاداش دریافت می‌کنید.
تصفیه آنی
با آریا اکسچنج سریع‌ترین زمان و بیشترین سقف واریز و برداشت را تجربه می‌کنید.
ارتباط با ما
شیراز - عفیف آباد - کوچه20
ariaexchange.info@gmail.com
09058453028
  • با آریا اکسچنج
  • اتاق خبر
  • گزارش تخلف
  • تماس با آریا اکسچنج
  • درباره آریا اکسچنج
  • خدمات
  • پاسخ به پرسشها
  • شرایط استفاده
  • حریم خصوصی
  • گزارش باگ
  • راهنمای خرید
  • ثبت سفارش
  • نحوه معرفی
  • شیوه پرداخت